Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με αρχικό στόχο να συγκεντρωθούν όλες οι διαδρομές που έχουμε κάνει στην  Ελλάδα με το Splitboard.

 

Πιστεύουμε ότι όταν κερδίζεις κάτι όμορφο από τη φύση οφείλεις να επιστρέψεις τη γνώση πίσω, μεταφέροντας και στους επόμενους αυτά που έχεις δει και έχεις μάθει! Τα τελευταία χρόνια έχουμε διερευνήσει έτσι περισσότερα από 25 διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα και κάθε σεζόν θέτουμε νέους στόχους!

Ξεκλειδώνοντας μυστικά μέρη και δύσκολες ή πιο εύκολες διαδρομές φτάσαμε γρήγορα στα ψηλότερα σημεία της Ελλάδας, απολαμβάνοντας την ατελείωτη θέα αυτής της χώρας. Επιπλέον, οι κατεβασιές κάθε τύπου, μας  κάνουν να νιώθουμε ότι ζούμε σε έναν πραγματικό παράδεισο γεμάτο από εξαιρετικής ποιότητας χιόνι για σχεδόν 6 μήνες το χρόνο.

​Κύριος στόχος της σελίδας επίσης είναι η προσπάθεια για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος της Ελλάδας . Δέσμευση και αποστολή μας να φροντίσουμε στο έργο που παράγουμε να ενημερώνουμε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουνε και να βοηθήσουν όλοι όσοι απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά της χώρας μας αλλά και όχι μόνο. 

Κάθε επίσκεψη μας στο βουνό έγινε μετά από μελέτη της συγκεκριμένης τοποθεσίας, της ιστορίας, των καιρικών συνθηκών αλλά και μετά από συζήτηση με τους πιο έμπειρους ορειβάτες. Σε κάθε περίπτωση τηρήθηκαν οι κανόνες ορειβασίας και σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύναμε την φύση με τον εξοπλισμό μας ή τα απορρίμματα μας. Σε πολλές περιπτώσεις φροντίσαμε φεύγοντας να πάρουμε και ότι περιττό συναντήσαμε στο βουνό.

Το περιεχόμενο της σελίδας αυτής αποτελεί προσωπική εμπειρία. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί οδηγό για την πορεία σας στο βουνό και ούτε μπορεί να αντικαταστήσει την εκμάθηση ή την πρακτική άσκηση που είναι απαραίτητη πριν την ορειβατική εξόρμηση.

Δεν έχει στόχο την εκμάθηση του αθλήματος ούτε αποτελεί κριτήριο για τις αποφάσεις που ίσως χρειαστεί να πάρετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο βουνό.

Οι πληροφορίες που αναπαράγονται αφορούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της επίσκεψης μας στο βουνό και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες σε μια δεύτερη επίσκεψη.  

* (Εάν κάποιος παρατηρήσει οποιοδήποτε λάθος στις πληροφορίες που αναπαράγονται παρακαλώ να επικοινωνήσει με τη σελίδα για να το διορθώσουμε . )

Γερακοβουνι Τζουμερκα 2018.jpg

Σχετικά με την ονομασία της σελίδας: 

Το Ηλύσιον ή Ηλύσια πεδία, στην ελληνική μυθολογία, ήταν αρχικά ο παράδεισος στον οποίο έστελναν τους ήρωες στους οποίους οι θεοί πρόσφεραν την αθανασία. Στα γραπτά του Όμηρου το Ηλύσιο πεδίο, ήταν μια χώρα τέλειας ευτυχίας στο τέλος της Γης, στις όχθες του Ωκεανού. Μια παρόμοια περιγραφή δόθηκε από τον Ησίοδο ως Νήσος των Ευλογημένων. Στους νεότερους συγγραφείς, μόνο εκείνοι που ευνοούσαν ιδιαίτερα οι θεοί εισέρχονταν στο Ηλύσιον και γίνονταν αθάνατοι.